Consultant Case - Eelse Pieters

Natuurlijk zijn klantencases interessant. Maar de kant van de consultant is minstens even boeiend! Daarom hebben wij een aantal consultant cases opgesteld. Je leest hier meer over het verhaal van Eelse Pieters.
Wie ben je?

Hoi, ik ben Eelse Pieters, 39 jaar jong en woonachtig in Hillegom (maar geboren en getogen in Fryslân). Na een (afgebroken) studie geschiedenis en informatiekunde in Groningen ben ik de detachering ingerold als software ontwikkelaar, en dat doe ik nog altijd met veel plezier. Verder ben ik volleyballer, wandelaar, gamer en heel-hard-onder-de-douche-zinger (vraag mijn buren maar).

Wat doe je bij de klant?

Software in elkaar prutsen. Of, om het professioneler te brengen: de technische en functionele voortgang verzorgen van het centrale informatiesysteem van Schiphol, CISS. Dit is het systeem waarin alle informatie en handelingen van vluchten (en de bijbehorende vliegtuigen) op Schiphol bij elkaar komt en wordt verwerkt, vanaf het moment dat een vliegtuig de landingsbaan raakt bij de landing totdat de grond weer wordt losgelaten bij vertrek. Denk hierbij aan taxiën, bagageafhandeling (welke band wordt gebruikt, wanneer is begonnen met uitladen etc.), parkeren (waar staat welk vliegtuig) en vluchtinformatie (welke vluchten zijn er wanneer waarheen hoelaat).

Wij werken in een scrum-team van 10 man – 7 ontwikkelaars, 2 testers en een technisch product owner – aan de ontwikkeling van deze applicatie, een Java EE monoliet die langzaam maar zeker cloud-native zal gaan worden. Stap voor stap, want kwaliteit is een vereiste bij deze complexe maar bedrijfskritische applicatie.

Waar ben je trots op?

Kwaliteit van opgeleverde software vind ik het allerbelangrijkste. Mijn credo is dan ook: als je iets doet, moet je het goed doen. Hoe maak ik iets wat logisch in elkaar zit, aan de geldende standaarden voldoet en zowel testbaar alsook leesbaar is, zodat de persoon na mij ook nog weet wat het is en doet. Dit betekent dat ontwikkeling soms langer duurt dan ook had gekund, maar als dat uiteindelijk leidt tot software die én er goed uit ziet, én doet wat het moet doen en ook nog eens zonder fouten, kan ik daar best trots op zijn. Maar niet te lang, want er ligt altijd wel weer meer werk om op te pakken.

Op welk nummer kun jij helemaal los gaan?

Dit verschilt niet alleen per dag, maar kan ook per uur weer anders zijn. Van Beatles en Stones via BB King, James Brown, Dolly Parton, BeeGees, Pink Floyd, Armin van Buuren, Andre Hazes tot AC/DC, Metallica en Five Finger Death Punch. Voor nu houd ik het op The Pretender van de Foo Fighters, maar vraag mij over een uur nog een keer…

Lees ook het verhaal van Joshua Moesa

{

Kwaliteit van opgeleverde software vind ik het allerbelangrijkste

- Eelse Pieters

Integratie consultant